Direktlänk till inlägg 18 december 2008

Fina matpresenter till jul

Av Vera - 18 december 2008 19:51

Maten har blivit dyrare. Det kan vi nog alla vara rörande överens om. En sak som gör det väldigt visuellt tydligt är jullådan som vi får på vårt jobb. Den är alltid fylld med mat. För så där en tio-tolv år sen när jag fick en projektanställning på mitt nuvarande jobb var lådan nästan lika stor som en banankartong. Det var kaffe, två sorters korvar, lantpaté, en chokladask, liten ostbricka, senap, tre sorters sill, gravad och rökt lax, hovmästarsås och cumberlandsås + något extra, kanske ett kexpaket till ostarna eller liknande.

Sedan dess har alltså matpriserna gått upp en hel del, men inte det skattefria gåvobeloppet. Kartongen har krympt till "storpack A4 storlek" till skokartongsize. Men jag gillade kartongen i år. Trots att det liksom alltid inte är så många saker jag äter, så kändes det som att man ville tänka lite nytt. Andra sorters sill. Fina praliner istället för stor chokladkartong med mer socker än kakao i. Och brännvinsost. Jag älskar brännvinsost!

Varje år brukar jag också leka med tanken på vad jag skulle stoppa i lådan om jag fick ansvaret. Förmodligen skulle den inte bli så traditionell, men ekologisk och kittlande god!

Ett år fick vi en fantastiskt god lax. Det var varmrökt lax med tre olika kryddningar sammanlagt i en fläta. Grythyttefläta hette den och kom alltså från Grythyttan. Jag har aldrig sett den igen sen dess, men drömmer fortfarande om smaken.

Så nu undrar jag: Vilken är den bästa julpresent du fått i matväg?

 
 
zelca

zelca

20 december 2008 09:30

Jag har inte fått så många matpresenter genom åren, på senare år har vi fått (den lata och rätt tråkiga varianten) delicard. Men på ett annat jobb för många år sedan så fick vi någon typ av mejerilåda med en massa ostar däribland en cheddarost - då tyckte jag den var exotisk (och god) nu är det en av mina vardags favoritostar. Jag tycker det är trevligt när man får en färdig låda som du fick - det känns som en lite större ansträngning och det är ju helt klart bättre med några få godbitar än det motsatta.

http://www.roslagsmat.blogspot.com

 
Vera

Vera

20 december 2008 16:09

En ostlåda! Det hade gjort mig överlycklig ända fram till midsommar tror jag :)

http://mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards