Direktlänk till inlägg 11 november 2007
Poolish!
Efter 20 min knådning i assistenten:
Och efter tre timmar i plastburken:
Om man vet med sig att man ska baka kan man lätt förbättra brödet med att sätta en fördeg (poolish) som får jäsa under lock i kylskåpet över natten.
Några gram jäst, ungefär 5 brukar vara lagom till 300 g mjöl och 300 g vatten.
Det hela vispas samman och jäser till en bubblig smet över natten. Sen tillsätter man poolishen i den vanliga degen.
Idag har assistenten verkligen gått varm.
Jag satte en vanlig baguettedeg (med poolish) som jag gjorde småfrallor, vallmofrallor och ett matbröd av.
Just nu står också två basellimpor med surdeg och gräddas i ugnen.
Det ska bli gott med thé och mackor ikväll!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|