Direktlänk till inlägg 1 december 2007
Idag, den första december, kunde jag inte hålla mig längre. Dags för en glöggbjudning, äntligen!
Vi dukade fram:
Ostpinnar
Laxsnurror
Chilrostade mandlar
Pepparnötter och pepparkakor
Salta kex
Getost
Whiskeyädel
Fikon- och apelsinmarmelad
Laxsnurrorna blev poppis. Så här gör man:
Mosa samman ädelost med lite turkisk youghurt. Smaksätt gojset med små strimlor av rökt lax och svartpeppar. Det behövs något syrligt också så jag blandade svarta vinbär som jag testade att torka i somras.
Bred röran på tunnbröd. Rulla ihop, sätt i tandpetare med jämna mellanrum och skär isär till små rulltårtbitar. Garnera varje tandpetare med ett halvfruset tranbär eller varför inte hjortron (som min faster tipsat om)
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|