Senaste inläggen

Av Vera - 18 maj 2007 08:45

Idag ska vi göra något riktigt smaskigt till efterrätt. Rabarbern i trädgården har skjutit i höjden så det är bara att börja skörda.
Du behöver rabarber socker vaniljvisp och naturell yoghurt eller turkisk youghurt + vaniljsocker mandelbiscottis(& ev flagad mandel)
Smält skivad rabarber med socker långsamt i en kastrull, ca 400 g till 1 dl socker. Låt kallna. Blanda vaniljvisp och youghurt 50-50 eller blanda i vaniljsocker i turkisk youghurt (smaka av hur mycket du vill ha) Rosta ev flagad mandel i torr panna och krossa biscottisarna grovt.
Varva rabarber, biscottis och yoghurt i fina glas. Avsluta med youghurt och garnera med rostad mandel.

Av Vera - 15 maj 2007 18:12

En maträtt att svänga till på en kvart eller nåt när man inte orkar vänta på ett långkok:


Häll valfri mängd fullkornscouscous plus vegetapulver (buljongkrydda) i en stor skål. Koka upp vatten i vattenkokaren. Fräs under tiden valfria grönsaker i panna eller wok. Ska det gå supersnabbt får det bli wokgrönsaker på konserv. Jag brukar klyfta ned en rödlök i pannan också. Krydda med färsk riven ingefära, citron och sweetchili.

När vattnet kokar upp häller du på så mycket vatten som det står på paketet plus lite till. Det ska inte vara helt torrt när couscousen dragit färdigt.

När grynen är mjuka häller du bara över wokgrönsakerna i skålen och blandar med salladsbestick.


Supersnabbt och gott!

Av Vera - 13 maj 2007 17:36

Omega 7 hjälper huden och slemhinnorna. I växtriket finns omega 7 bara i havtornsbär. Själv har jag ju testat Weledas havtornsolja och den är superskön på huden. Då vet jag varför!

Brist på omega 7 kan ge ömtålig hud och sköra slemhinnor.

Av Vera - 13 maj 2007 17:25

I brist på min egen dator och receptbank kan jag ju på lånad dator slänga in lite andra saker, så som:

Visste du att...

...det är elva år sedan järnberikningen av mjöl slopades i Sverige och sedan dess har antalet tonårsflickor med järnbrist ökat cirka 30 %

...surdegsbröd hjälper kroppen att ta upp järn. Det är för att surdegen bryter ned fytinsyran som annars binder mineraler som järn och zink till sig.

...baljväxter kokade utan salt överlag är mer järnrika än de som kokats med salt. Salta i efterhand alltså, eller i slutet av kokningen!

...enkel- och fleromättat fett kan rensa blodådrorna från dåligt fett, enkel- och fleromättatfett sänker nämligen kolesterolhalten i blodet.

...att det finns något som heter omega 7? Det visste inte jag, så nu ska jag läsa på om det!

Av Vera - 5 maj 2007 16:53

Min dator släpper inte in mig, men jag kan lite kort meddela att Dinkelsallad med chèvregratinerad rotselleri och mangochutneymarinerade quornfileer blir en alldeles fantastiskt god middag. Inte en smula blev kvar trots att gästerna är "inbitna köttätare" ;)Receptet till salladen finns här:http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=67306&a=808122&lid=puff_808278&lpos=extra_0och quornfileerna här:http://expressen.se/mat/recept/smalmat/1.267024
Hej hopp!

Av Vera - 1 maj 2007 12:38

Min dator har kraschat :( Håll tummarna för att det går att rädda hårddisken. Uppdaterar när den blivit lagad igen...

Av Vera - 25 april 2007 21:01

Idag har jag bakat vaniljhjärtan till sonen som fyller år. Varje gång jag gör det svär jag att jag aldrig ska ge mig på det igen, men de är ju väldigt goda...

Jag använder receptet ur sju sorters kakor:

Hacka samman 4 dl mjöl, 1 dl potatismjöl, 3/4-1 dl socker med 200 gram smör.

Gör en vaniljkräm av 1,5 dl grädde, en äggula, 2 msk potatismjöl och 2 tsk socker. Sjud försiktigt upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör sedan i 2 tsk vaniljsocker.

Klä smorda formar med den utkavlade degen och lägg i en klick vaniljkräm i varje form. Täck med ett deglock.

Grädda i ugn 200°/175° varmluft i ca 15 min. Stjälp upp kakorna medans de är varma, men inte för varma.

Av Vera - 25 april 2007 19:57

Inte ett dugg nyttig men väldigt god pasta kommer här. Från Höngs egen sida tror jag.

Fettuccine, spenat och blåmögelost
Ingredienser:
(2 personer)
1 paket Pastella Fettuccine Naturel
1 1/2 dl grädde 13 %,
1 tsk Maizena
75 g Blå Castello
1 riven muskotnöt
100 g färsk babyspenat
Gör så här: Blanda grädde och Maizena i en gryta och låt koka upp. Låt sjuda en stund.

Skär den Blå Castellon i mindre bitar och häll dem i såsen tillsammans med den sköljda spenaten.
Rör om på svag värme tills osten har smält. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
Vänd ner i nykokt Fettuccine.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards